KG List - Sveriges ledande tillverkare av limfog i lövträ.

Lång erfarenhet

På KG List är lång erfarenhet ingen överdrift. Företaget grundades 1951 och var fram till 2008 ett familjeföretag. Idag ingår KG List i Active Invest koncernen tillsammans med Spaljisten AB och Anebygruppen. Företaget ligger mitt i Småland 4 mil nordost om Växjö. Vi har idag 28 anställda och omsatte 50 miljoner 2015.

Ständig utveckling

Utvecklingen har varit stark sedan slutet av 80-talet och KG List är idag Sveriges största limfogstillverkare i lövträ. Långsiktiga och strategiska beslut i såväl affärsinriktning som investering har bäddat för vår framgång. Med en effektiv och modern maskinpark i kombination med yrkesskicklig personal kan vi erbjuda ett stort produktsortiment i massivträ.

Våra kunder

Kunder som vi jobbar med idag finns i branscherna kök, möbel, bad, snickeri, dörrar och trappor. Vår flexibilitet och kunskap gör oss också till en stark underleverantör till objektmarknaden.

Personal

Det krävs stort tekniskt kunnande och en yrkesskicklig personal för att maskinparken vi har idag skall komma till sin rätt. Vi ser därför personalen som vår viktigaste resurs och värnar om ett tryggt och säkert arbetsklimat. Det gör vi bland annat genom nya och fräscha lokaler, ordning och reda, god kommunikation och säkra maskiner. Tag kontakt med oss om du är intresserad av vad vi kan erbjuda dig.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med KG List

Fyll i ditt namn, telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig.

Våra produkter

Treskikt

Treskiktslimfogen är det perfekta materialet för dig som vill ha en formstabil skiva i massivträ. Produkten tillverkas i björk, europeisk ek, furu och ask. Efterfrågan är stor och treskikten är idag vår enskilt största produkt.

Läs Mer

Limfog

Limfogen tillverkas både mot vårt lagersortiment och orderstyrt efter kundens önskemål med hänsyn till vad som är tekniskt möjligt. Kvalitén på limfogen avgör valet av råmaterial och kan variera från helstav eller fingerskarvat i olika råvarukvalitéer.

Läs Mer

Komponenter & List

Komponenter och List är en bred produktgrupp som består av möbelkomponenter, fallande listverk samt hyvlade och limmade komponenter. Genom vår flexibla produktion har vi möjlighet att skapa produkter för olika ändamål.

Läs Mer