KG List produkt

Om Oss

Råvara från svenska
skogar - Treskikt från KG list

SVERIGES LEDANDE TILLVERKARE AV LIMFOG I LÖVTRÄ

Här på KG List drivs vi av möjligheterna med lövträ. Det har gjort oss till Sveriges ledande leverantör av limfog i lövträ. Men KG List är mycket mer än en producent av komponenter i massivträ. Vi är en erfaren samarbetspartner som kan tillföra våra kunder värden längs hela kedjan, från idé till färdig produkt.

Samarbetspartner med unika värden

Inom KG List finns ett stort träkunnande och en strategisk affärsutveckling som gör att vi ligger i framkant. Tillgången till närproducerad svensk skogsråvara med hög kvalitet och eget lövsågverk i Österbymo ger oss unika förutsättningar när det gäller flexibilitet, logistik och leveranssäkerhet.

Våra investeringar i en modern och effektiv maskinspark i kombination med yrkesskickliga medarbetare gör oss till en konkurrenskraftig samarbetspartner för en rad branscher som snickerier och trapptillverkare, möbelproducenter, fönster- och dörrtillverkare, bygg, köksinredning och bad med flera. Med bas i massivträ från löv eller furu tar vi fram just de produktegenskaper som våra kunder efterfrågar i sin bransch.

Vi arbetar nära våra kunder

Som samarbetspartner tar vi ansvar och agerar långsiktigt. Det innebär att vi tar oss an våra kunders utmaningar och producerar i nära dialog med dem. Vi ställer höga krav på våra egna leverantörer för att vi ska kunna leverera i tid och enligt våra kvalitetskrav. För att vara en komplett leverantör erbjuder vi även lagerhållning med hög servicegrad.

En svensk tillverkare med resurser

På KG List är det ingen överdrift när vi talar om lång erfarenhet. Företaget grundades 1951 och var fram till 2008 ett familjeföretag. Idag ingår KG List i Surewood Industries AB tillsammans med Spaljisten AB och Anebyhusgruppen AB. Sedan 2017 ingår sågverket Österbymo Hardwood i bolaget och 2019 öppnade man säljkontor i Danmark. KG List har idag 55 anställda och omsätter cirka 130 miljoner kronor.

Välkommen att kontakta oss för att prata möjligheter med svenskt lövträ.

tillverkning

”På KG List har vi råvaran runt knuten. Närheten till certifierad svensk skogsråvara ger dig en hållbar slutprodukt.”

JOHAN INGVARSSON, VD KG LIST

idé

Du har en idé – vi gör den till verklighet

Sedan 1951 har vi arbetat med lövträ i olika former – limfog, treskikt, lister och komponenter. Den erfarenhet som vi byggt upp genom åren innebär en trygghet för dig som kund. Oavsett om du behöver en komplett möbeldetalj med hög finish eller kvalitativ råvara för att producera på egen hand, hittar du kapaciteten och kunnandet hos KG List.

VÅRA PRODUKTER

sågvark

Eget sågverk i Österbymo garanterar en kvalitativ råvara

Österbymo Hardwood är Sveriges ledande sågverk för lövträ – ett flexibelt lövsågverk med hög kapacitet och stor erfarenhet. Eget sågverk ger KG List en stabil tillgång till hållbart svenskt kvalitetsvirke, som är en viktig del av slutprodukten.

MER OM ÖSTERBYMO HARDWOOD


Ta del av våra senaste nyheter

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna från KG List, ta del av aktuellt lagersortiment, inspirerande projekt och mycket annat.
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.