Eget sågverk Österbymo

Sågverk

En pålitlig partner med
lång erfarenhet

SVERIGES LEDANDE SÅGVERK FÖR LÖVTRÄ

Österbymo Hardwood är Sveriges ledande lövsågverk med hög kapacitet och stor erfarenhet. Eget sågverk ger KG List stabil tillgång till hållbart svenskt kvalitetsvirke, som är en viktig del av kundens slutprodukt.

Kundstyrd produktion från första snittet

Österbymo Hardwood är ett flexibelt lövsågverk med erfaren och yrkesskicklig personal. Produktionen är uppbyggd med en modern maskinpark och genomtänkt logistik som skapar unika möjligheter.

Sågverket erbjuder sågning, torkning och kapning av lövträ. Merparten av produktionen är kundstyrd redan från första snittet i stocken. Det ger möjlighet till kundanpassade produkter i en mängd olika kvaliteter. Verksamheten erbjuder även lagerhållning, orderstyrd efter kundens önskemål.

Ständig utveckling

På Österbymo Hardwood jobbar vi med långsiktig utveckling med fokus på en effektiv och modern maskinpark i kombination med kompentent personal. Sedan sommaren 2017 har vi investerat i en ny biobränslepanna, fyra nya torkar samt asfalterat ytorna på sågplan för bättre miljö och logistik.

Sågverket i Österbymo i Östergötland grundades redan 1950 och var fram till 2017 ett familjeföretag under namnet Almo Hardwood. När KG List AB köpte sågverket 2017 ändrades namnet till Österbymo Hardwood AB. Företaget har idag 14 anställda.

sågverk

”Våra produkter av massivträ är en viktig del av din slutprodukt. Limfog, Treskikt, Komponenter & List är våra stora produktgrupper.”

JOHAN INGVARSSON, VD KG LIST

lövträ

Du har en idé – vi formar den med lövträ

Sedan 1951 har vi arbetat med lövträ i olika former – limfog, treskikt, lister och komponenter. Den erfarenhet som vi byggt upp genom åren innebär en trygghet för dig som kund. Oavsett om du behöver en komplett möbeldetalj med hög finish eller kvalitativ råvara för att producera på egen hand, hittar du kapaciteten och kunnandet hos KG List.

VÅRA PRODUKTER

kontor

Vi har rätt lösning för din bransch

Med rätt kvalitet på råvaran, bearbetning med precision, kunskap och effektivitet skapar vi ett högt produktvärde till ett konkurrenskraftigt pris. Det ger våra kunder förutsättningar att skapa en slutprodukt med unika egenskaper. Vi tror på produkter som skapar mervärde. Därför tar vi avstamp i en kvalitativ svensk skogsråvara och tar dig hela vägen till en högförädlad produkt.

VÄLJ DIN BRANSCH


Ta del av våra senaste nyheter!

Håll dig uppdaterad med senaste nyheterna från KG list, aktuella lagersaldon, inspirerade projekt med mera. Genom att
prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.