Ballingslöv - Treskikt från KG List

För de allra flesta som hör namnet Ballingslöv så associerar men till kök och det är precis det som satt den lilla orten i norra Skåne på kartan. Sedan 90 år har Ballingslöv tillverkat kök som gett det svenska hemmet unik vardagsglädje.

Kök i massivträ har alltid varit en viktig del i Ballingslövs sortiment och sedan 1993 då KG list började leverera komponenter till Ballingslöv har åtskilliga kubikmeter massivträ lämnat fabriken i Norrhult med destination Ballingslöv.

En milstolpe i det långa samarbetet mellan KG List och Ballingslöv var i slutet av 90-talet då Treskiktslimfogen togs in i sortimentet. Marknaden efterfrågade en ny och modernare kökslucka till den klassiska ramträluckan och Treskikten föddes.

Att tillverka en slät limfog som skulle vara formstabil skulle inte gå enligt experterna. Men tack vara lite småländsk envishet och en perfekt produktion skapades Treskiktsskivan och den är än idag en storsäljare.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med KG List

Fyll i ditt namn, telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig.

Våra produkter

Treskikt

Treskiktslimfogen är det perfekta materialet för dig som vill ha en formstabil skiva i massivträ. Produkten tillverkas i björk, europeisk ek, furu och ask. Efterfrågan är stor och treskikten är idag vår enskilt största produkt.

Läs Mer

Limfog

Limfogen tillverkas både mot vårt lagersortiment och orderstyrt efter kundens önskemål med hänsyn till vad som är tekniskt möjligt. Kvalitén på limfogen avgör valet av råmaterial och kan variera från helstav eller fingerskarvat i olika råvarukvalitéer.

Läs Mer

Komponenter & List

Komponenter och List är en bred produktgrupp som består av möbelkomponenter, fallande listverk samt hyvlade och limmade komponenter. Genom vår flexibla produktion har vi möjlighet att skapa produkter för olika ändamål.

Läs Mer