KG investerar i målningslinje

KG List, Norrhult, har tagit beslut att investera i en ny målningslinje med robotautomation. Leverantör av målningslinjen är Makor tillsammans med Jon Stenberg AB, Lindås, samt robotautomation och säkerhetslösningar från JRL Industriteknik AB, Tenhult. Investeringen är ett led i KG List strategi att kunna förädla produkterna mer. Vi är en underleverantör men ser en framtid där våra kunder vill att vi tillverkar mer färdiga produkter och då är ytbehandlingen en del av den utvecklingen. Den totala investeringen är ca 14 MSEK. Investeringen beräknas vara i drift Q1 2020 och generera 3-5 nya arbetstillfälle i Norrhult.
Johan Ingvarsson, VD/KG List
Läs mer här: Pressmeddelande & artikel i SMP

Låt oss berätta mer om möjligheterna med KG List

Fyll i ditt namn, telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig.

Våra produkter

Treskikt

Treskiktslimfogen är det perfekta materialet för dig som vill ha en formstabil skiva i massivträ. Produkten tillverkas i björk, europeisk ek, amerikansk al, valnöt och ask. Efterfrågan är stor och treskikten är idag vår enskilt största produkt.

Läs Mer

Limfog

Limfogen tillverkas både mot vårt lagersortiment och orderstyrt efter kundens önskemål med hänsyn till vad som är tekniskt möjligt. Kvalitén på limfogen avgör valet av råmaterial och kan variera från helstav eller fingerskarvat i olika råvarukvalitéer.

Läs Mer

Komponenter & List

Komponenter och List är en bred produktgrupp som består av möbelkomponenter, fallande listverk samt hyvlade och limmade komponenter. Genom vår flexibla produktion har vi möjlighet att skapa produkter för olika ändamål.

Läs Mer